Valikko Sulje

JYRKÄN RUUKIN TEATTERI


Esitysajat ja lipunmyynti löytyy KLIKKAAMALLA TÄSTÄ.
Varaukset ja tiedustelut: 0400 448 443 tai jyrkanruukinteatteriry@gmail.com

Väliaikakahvi, suolainen: 10€.
Rieskatasku savulohitäytteellä.
Väliaikakahvi, makea: 10€.
Tosca-omenapiiras & wanhan ajan vaniljajäätelöä
Ryhmäruokailut: kysy tarjous henkka@ruukintupa.fi

Kesä 2024 on teatterimme kymmenes toimintavuosi. Aloitimme toimintamme v. 2015 täysin tyhjästä, tavoitteena tehdä laadukasta teatteria keskelle ”ei- mitään”. Nyt kymmenen vuoden jälkeen voimme todeta, että olemme onnistuneet. Jyrkän museoidulle rautaruukille, jonne on melkeinpä kaikkialta pitkä matka, tulee joka kesä teatterin ystäviä ja olemme saaneet pienen katsomomme loppuunmyydyksi lähes jokaiseen esitykseen. Se on tavoitteenamme tulevanakin esityskautena!

Kesän näytelmä on näyttelijä Katri Antilan ja muusikko Antti Raekallion vahva tulkinta näytelmästä ”Mariana sielunkantaja”. Näytelmän ohjaa tanssija- koreografi Sampo Kerola. Näytelmän ensi-ilta on 7.6. ja esitykset jatkuvat 30.6. asti.

Esitys ”Mariana sielunkantaja” koostuu kahdesta näytöksestä. Ensimmäisen puoliajan teksti on Tuula Waldenin käsikirjoitus, muinaissuomalaisen parantaja Marianan elämäntarina. Käsikirjoituksen innoittajana on ollut Waldenin sukutarina sekä Elias Lönnrotin kokoamat loitsut ja luonnonuskonnot rukouksineen. Puoliajan jälkeen esitys siirtyy rohkeasti uuteen aikaan. Sen tekstin on kirjoittanut puhe- ja draamataidetta opiskeleva näyttelijämme Katri Antila. Millainen henkilö on tämän ajan ja tulevaisuuden parantaja? Mikä on muuttunut vai onko sittenkään mikään? Millaista arkea nykypäivän sielunkantaja elää? Esitys vie katsojat mystiseen vanhaan aikaan, mutta myös osoittaa, että vaikka muinaissuomalaiset elämänolot poikkesivat nykyajasta, niin inhimilliset kokemukset ja tunteet ovat ajasta riippumattomia. Ennenkin elettiin syntymästä kuolemaan ja siinä välissä koettiin iloa, rakkautta, surua sekä luopumisen tuskaa.

Esityksen musiikin säveltää, sovittaa ja esittää ammattimuusikko Antti Raekallio. Monilla eri soittimilla esitettävä musiikki sekä laulu käyvät tiivistä keskustelua näytelmän kanssa ja syventävät tekstin sanomaa.

Vaikka maailma on tällä hetkellä sodan keskellä, tai ehkä juuri siksi, näytelmäksemme valikoitui luonnonuskoon ja toivoon liittyvä näytelmä. Me ihmiset olemme kriisissä, mutta luonto jatkaa eloaan meistä välittämättä. Tässä ajassa ihmiset kaipaavat parantajaa, joka voisi taikavoimillaan muuttaa maailman suuntaa. Näytelmämme luo toivoa synkkyyden keskelle ja muistuttaa meitä ihmisiä siitä, mikä todella on tärkeää.

Ohjaus: Sampo Kerola
Musiikki:Antti Raekallio.

Huom! Meidät löydät myös Facebookissa ja Instagramissa!


Jyrkäntie 1881, 74380 Jyrkkä

Otoksia menneiltä vuosilta

2023 Florian Zellerin: Meidän Isä


2022 Miisa Lindèn: Aekuset naeset

2021 Ilmari Kianto: Punainen viiva

2019 Maria Blom: Takaisin maalle

2018 Sirkku Peltola: Tyttö ja varis

2017 Minna Canth: Työmiehen vaimo

2015 ja 2016 Juhani Aho: Juha