Valikko Sulje

OHJELMAPALVELUT


Ruukinkierros, historian siipien havinaa

Opastetut kierrokset Jyrkänkosken ruukin alueella tutustuttaa teidät Jyrkän kylän ja rautaruukin historiaan kosken partaalla.
Kierroksen yhteyteen voit varata kahvituksen tai ruokailun.


Ulukoilima-olumppialaeset

Polttarit, työvirepäivät, perhejuhlat tai vaikka kaveriporukan lomat on mukava aloittaa tai päättää leikkimielisiin ”yleisurheilukisoihin”. Saatte valita mieleiset ”lajit” meidän monipuolisesta valikoimasta. Ratkiriemukasta yhdessäoloa, jonka tavoitteena on vain ja ainoastaan pitää hauskaa!

VAROITUS: Voi aiheuttaa raittiinilmanmyrkytyksen ja yhdessäolon riemua…

Päivän voi päättää esimerkiksi Retkeilymajalla saunoen ja avotulimenusta nauttien.

Ota rohkeasti yhteyttä!
info@ruukintupa.fi


Vaellusretket Volokinpolulla
Omatoemisille tae opastusta kaipooville vaeltajille ja melojille

Järjestämme Teidän tarpeisiinne sopivat vaellusretket volokinpolulle, pienille tai isommillekin ryhmille. Retkien pituudet muokataan Teidän halujenne mukaan, parin tunnin retkistä, aina kolmen päivän vaelluksiin. Meiltä myös kuljetuspalvelua reitin varrelle. 

Vaelluksesta mielenkiintoisemman tekee, kun ottaa osaksi matkaa kanootiin alle: Jyrkältä melomalla Kiltua-järven kautta Haajaiselle, yöpyminen yksityisessä Savisaaressa kalakämpässä. Seuraavana aamuna vielä pieni alkulämmittely meloen ja Kiusalankankaalta jalkaisiin koti Uuranholin mahtavia maisemia ja aina reitin loppuun Susikerviselle.

Volokinpolun varrella on myös yli 100 Geokätköä ja hyvät mahdollisuudet maastopyöräilyyn.
Volokinpolku on 30 km pitkä merkitty erävaellusreitti, joka sijaitsee Itä-Sonkajärven vaihtelevassa maastossa. Se lähtee liikkeelle Jyrkän kylältä, kiemurtelee Kangaslammen särkkien ja Eräholin kautta Haajaistenjärvelle ja päätyy Uuranholin pohjan kanjonimaisemista Susi-Kerviselle, aivan Rautavaaran kunnan rajalle saakka. Reitin voi luonnollisesti kulkea myös päinvastaiseen suuntaan. Polun voi jakaa kunnon ja ajankäytön mukaan myös pienempiin osiin.

Monipuolinen maasto tarjoaa myös monipuolista nähtävää ja aktiviteettejä. Vaelluksen lomassa on mukavaa seurailla majavia pesänrakennus puuhissa ja mahdollista on myös törmätä petoihin joilla on tilaa elää volokinpolkua ympäröivissä erämaissa. Susikanta onkin varsin voimakas alueella. Myös ilvekset, ahmat ja karhut kuuluvat lajistoon. Alueen linnusto on monipuolinen ja siitäkin syystä kannattaa pakata mukaan kiikarit ja lintukirja. Reitin varrella on myös mahdollista pulahtaa uimaan tai koettaa kalastaa tuoretta kalaa iltanuotiolle.
Reitin varrella on useita nuotiopaikkoja ja laavuja istuinkehikoilla ja polttopuilla varustettuina sekä Jussinlammen rannalla kaikkien käytettävissä oleva autiotupa. Pitkospuut helpottavat kulkemista kosteissa paikoissa. Niitä on reitillä yhteensä 6.5 km pituudelta. Vaeltajien mukavuutta lisäävät vielä useat reitillä olevat ulkokäymälät.

Näkemisen arvoista ovat etenkin Kangaslammen särkät, alueen laajat suoalueet, Holinmäki, josta voi ihailla erämaamaisemaa silmänkantamattomiin, sekä Uuranholi. Uuranholi on jyrkkäreunainen, jylhä kalliorotko, jonka pohjalla virtaa joki. Rannat ovat lohkareikkoa ja suota.


Meiltä myös:

Opastettu ulkoilupäivä

Tutustu luontoon leikkimielisillä rasteilla kisaillen tai vain nauti luonnosta oppaan kanssa. Rakennamme teille sopivan aktiviteettipäivän maalla ja vesillä,
ruokailujen kera.
Pyydä tarjous!

Opastettua kalastusta ja perhonsidontaa

Kiinnostaako kalastus tai haluaisitko oppia siitä lisää? Meiltä saat opastettuna palveluna mm. perhonsidontakurssit, perhokalastusta, avokelakalastusta järvillä ja koskissa sekä talvella pilkkimistä tai talviverkkokalastusta.
Pysykee poessa pahanteosta ja lähtekee ulapalle!

Linturetki Hankalammen lintutornille

Kauniina kevätpäivänä on mukava ottaa eväät mukaan ja lähteä oppaan kera seuraamaan lintujen kevättouhuja, Hankalammen ympäristö tarjoaa tähän loistavat puitteet. Upea lintutorni ja monipuolinen linnusto tarjoavat parhaimpina päivinään ikimuistoisia elämyksiä linnuista ja luonnosta kiinnostuneille. Retken päätteeksi on mukava paistaa makkaraa, nauttia nokipannukahvit tuoreen marjapiirakan kera ja vertailla päivän aikana bongattuja lajeja.

Sopii loistavasti esimerkiksi koululaisille, perheille tai yrityksille ulkoilupäiväksi


Metsästys

Haluatteko nauttimaan luonnosta ja sen antimista? Järjestämme Teille jahtipäiviä Pohjois-Savossa. Metsästämme vain villiä ja vapaata riistaa. Sorsastusta illan hämärtyessä, kyyhkyn metsästystä aamun kajossa ja kuulaana syysaamuna jänistä ajavalla koiralla… Joskus lammelle laskeutuu hanhi ja joskus koiran edessä tuleekin kettu eikä jänis.

Luonto on arvaamaton, niin myös retket kanssamme.

Metsähallituksen luvat ja lupa-alueet Jyrkällä löydät tunnuksella: 7604  jyrkkä-kontio